التيام لثه هاي آلوده با توليد برق به كمك ايمپلنت دنداني
در حالي كه دندان هاي مصنوعي كاشته شده جايگزين طولاني مدت تري براي پروتز دندان ارائه مي دهند، در صورت بروز عفونت هاي مزمن لثه ممكن است نياز به جراحي داشته باشند. بنابراين دانشمندان در حال كار روي ايمپلنت بهتري هستند كه مي تواند از طريق حركات دهان الكتريسيته توليد كند.
به گزارش برق نيوز، پروفسور جيلسو هوانگ و همكارانش در دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا در حال توسعهي اين طرح هستند. ايمپلنت شامل خود دندان مصنوعي طبيعي است (تاج) و در داخل آن يك بدنهي فولادي قرار داشته كه شامل يك مدار يكسو كننده، يك باتري و يك حلقهي مادون قرمز نزديك است. ميكرو LEDها در اطراف پايه در معرض آن قرار دارد. اين پايه از قسمت پايين تاج بيرون زده و توسط يك پيچ در استخوان فك بيمار محكم ميشود.
تاج از رزين دندان ساخته شده است كه با نانو ذرات يك تركيب معدني به نام تيتانات باريم تركيب شده است. دومي يك مادهي پيزوالكتريك است، به اين معني كه در پاسخ به تنش مكانيكي بار الكتريكي توليد ميكند.
اميد است كه حركاتي مانند جويدن براي توليد شارژ قابل ذخيره در باتري كافي باشد. آن باتري به طور دورهاي ميكرو LEDها را فعال ميكند، به طوري كه آنها ميتوانند بافت لثههاي اطراف را تحت تابش قرار دهند. مطالعات قبلاً نشان داده بودند كه قرار گرفتن در معرض نور درماني كه به عنوان فتوتراپي شناخته ميشود، ميتواند به كاهش التهاب و تسريع بهبود بافت لثه آسيب ديده از عفونتها كمك كند.
التيام لثه هاي آلوده با توليد برق به كمك ايمپلنت دنداني
نمودار جدا شده از ايمپلنت دنداني هوشمند (SDI) كه به عنوان نمونهي اوليهي اثبات مفهوم فيزيكي وجود دارد
علاوه بر اين آزمايشات آزمايشگاهي تيم نشان داده است كه بار سطحي منفي ذرات تيتانات باريم ديوارههاي سلولي با بار منفي باكتريهاي استرپتوكوكوس موتانس دهاني را دفع ميكند. اين بدان معناست كه باكتريها نبايد به تاج بچسبند و بيوفيلمهايي را كه ما به عنوان پلاك ميشناسيم تشكيل دهند، در نتيجه احتمال بروز عفونتها در وهلهي اول كاهش مييابد.
اين دانشگاه مدعي است كه كامپوزيت رزين/نانوذرات در طول آزمايشهاي متعدد اثر پيزوالكتريك خود را حفظ كرده است. همچنين داراي استحكام مكانيكي مشابه كامپوزيتهاي دنداني موجود است. به علاوه نانوذرات باريم تيتانات از آن خارج نميشوند و به بافت سالم لثه آسيب نميرسانند.
هوانگ ميگويد: ما اميدواريم سيستم ايمپلنت را توسعه دهيم و در نهايت تجاري سازي آن را ببينيم تا بتواند در زمينهي دندانپزشكي مورد استفاده قرار گيرد.
- شنبه ۱۰ مهر ۰۰ | ۱۵:۱۹
- ۳۰ بازديد
- ۰ نظر